Χαιρετισμός Πανιερωτάτου στο 10ο Συμπόσιο του Δήμου Κερύνειας

Χαιρετισμός της Α.Π. του Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσοστόμου στο 10ο Συμπόσιο του Δήμου Κερύνειας με θέμα: Κερύνεια “δε ζει χωρίς πατρίδες η ανθρώπινη ψυχή” (24 Νοεμβρίου 2018)

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαε
Αξιότιμη Δήμαρχε Κερύνειας κα Ρίτα Ελισσαίου Κωμοδίκη
Αξιότιμα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κερύνειας
Εκλεκτοί συμμετέχοντες
Κυρίες και κύριοι

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζουμε τις εργασίες του 10ου ετήσιου συμποσίου με θέμα “Κερύνεια: Δε ζει χωρίς πατρίδες η ανθρώπινη ψυχή”.

Στο πλαίσιο του αγώνα τον οποίο διεξάγει η Ιερά Μητρόπλολις Κυρηνείας για επιστροφή στην πατρώα γη, την αγαπημένη μας Κερύνεια, υπό συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας, συγχώρεσης και εφαρμογής των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η μελέτη του παρελθόντος ως μέσον κατανόησης του παρόντος και διαμόρφωσης του μέλλοντος, κατέχει ύψιστη σημασία. Μέσα από την διατήρηση της ιστορικής μνήμης, τον σεβασμό των παραδόσεων, τη καλλιέργειά τους και την προσπάθεια ένταξής τους στην καθημερινότητα του προσφυγοποιημένου ποιμνίου της, η Ιερά Μητρόπολις Κυρηνείας καταβάλλει άοκνη και συστηματική προσπάθεια για διασφάλιση τόσο των δικαιωμάτων όσο και της ίδιας της διαιώνισης του διασκορπισμένου ποιμνίου της.

Υπό αυτό το φως, καλωσορίζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια η οποία εδράζεται στις προαναφερόμενες αξίες και συνεισφέρει στον αγώνα για επιστροφή.

Ευελπιστούμε ότι οι εισηγήσεις του συμποσίου αυτού θα συνδράμουν εποικοδομητικά στον αγώνα των Κερυνειωτών για επιστροφή στην πατρώα γη και θα συμβάλουν στη διαδικασία δημιουργίας γόνιμου εδάφους για καλλιέργεια ειλικρινούς κατανόησης, σεβασμού και εμπιστοσύνης μεταξύ των ανθρώπων και ευχόμαστε ότι, με τη χάρη του Θεού, το συμπόσιο αυτό θα αποφέρει πλούσια πνευματική καρποφορία.

 

ο Κυρηνείας Χρυσόστομος

Ιερά Μητρόπολις Κυρηνείας
24 Νοεμβρίου 2018.