Τέλεση Ιερού Μνημοσύνου του ηρωομάρτυρος Προδρόμου Ξενοφώντος από Αγριδάκι Επαρχίας Κερύνειας

Τέλεση Ιερού Μνημοσύνου του ηρωομάρτυρος Προδρόμου Ξενοφώντος από Αγριδάκι Επαρχίας Κερύνειας

Τέλεση Ιερού Μνημοσύνου και αποκαλυπτήρια προτομής του ηρωομάρτυρα Πρόδρομου Ξενοφώντος από το Αγριδάκι (25 Νοεμβρίου 2018)

Η Α.Π. ο Μητροπολίτης τέλεσε, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, το ιερό μνημόσυνο του ήρωα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα 1955-59 Προδρόμου Ξενοφώντος με καταγωγή από το Αγριδάκι της Επαρχίας Κερύνειας. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Έντιμος κ. Ιωνάς Νικολάου, Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Επίσης παρέστησαν ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Γεώργιος Νικολάου, Επιστάτης της Ιεράς και Σεβασμίας Μονής του Αγίου Παντελεήμονος της Μύρτου, ο Αξιότιμος κ. Ανδρέας Λουκά, Αναπληρωτής Έπαρχος Κερύνειας, Εκπρόσωποι της Βουλής και βουλευτές, Εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Στρατού, οι Πρόεδροι του Συνδέμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-1959 και του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Κερύνειας και Πρόεδροι των Κοινοτήτων, μέλη της οικογένειας και συναγωνιστές.

Ακολούθως ο Πανιερώτατος παρέστη στην τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Προδρόμου Ξενοφώντος, τα οποία τέλεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, και κατέθεσε στεφάνι.