Τέλεση Ιερού Μνημοσύνου του ηρωομάρτυρος Προδρόμου Ξενοφώντος από Αγριδάκι Επαρχίας Κερύνειας

Τέλεση Ιερού Μνημοσύνου και αποκαλυπτήρια προτομής του ηρωομάρτυρα Πρόδρομου Ξενοφώντος από το Αγριδάκι (25 Νοεμβρίου 2018)

Η Α.Π. ο Μητροπολίτης τέλεσε, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, το ιερό μνημόσυνο του ήρωα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα 1955-59 Προδρόμου Ξενοφώντος με καταγωγή από το Αγριδάκι της Επαρχίας Κερύνειας. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Έντιμος κ. Ιωνάς Νικολάου, Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Επίσης παρέστησαν ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Γεώργιος Νικολάου, Επιστάτης της Ιεράς και Σεβασμίας Μονής του Αγίου Παντελεήμονος της Μύρτου, ο Αξιότιμος κ. Ανδρέας Λουκά, Αναπληρωτής Έπαρχος Κερύνειας, Εκπρόσωποι της Βουλής και βουλευτές, Εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Στρατού, οι Πρόεδροι του Συνδέμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-1959 και του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Κερύνειας και Πρόεδροι των Κοινοτήτων, μέλη της οικογένειας και συναγωνιστές.

Ακολούθως ο Πανιερώτατος παρέστη στην τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Προδρόμου Ξενοφώντος, τα οποία τέλεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, και κατέθεσε στεφάνι.