Τριμίθι

Ιεροί Χώροι και Χώροι Λατρείας της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Κυρηνείας

 
Ερμηνευτική Ρήτρα: Τα στοιχεία που δημοσιεύονται αποτελούν μέρος του προσχέδιου και μη εξαντλητικού καταλόγου των Ιερών Χώρων και Χώρων Λατρείας της Ιεράς Μητροπόλεως Κυρηνείας, ο οποίος παρέχεται για σκοπούς πληροφόρησης μόνο. Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτόν δύνανται να αλλάξουν ή να μεταβληθούν ανάλογα με την εξέλιξη της σχετικής κτηματολογικής, χωρομετρικής και ιστορικής έρευνας.

 

 • Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους. 

  • Γεωγραφικές Συντεταγμένες:  35.328853 Β – 33.259972 Α
  •  Φωτογραφικό Υλικό.

 

 • Ιερός Ναός Παναγίας Χρυσοτριμιθιωτίσσης. 

  • Γεωγραφικές Συντεταγμένες: 35.333086 Β – 33.260917 Α
  •  Φωτογραφικό Υλικό.

 

Εκκλησιαστικά θέματα

Ετήσια πανήγυρη στις 10 Φεβρουαρίου. Σύναξη των προσφύγων και εκτοπισμένων κατοίκων του Τριμιθίου.

 • Η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους αρχίζει από τον Εσπερινό (9 Φεβρουαρίου) και ολοκληρώνεται με την Θεία Λειτουργία (10 Φεβρουαρίου). Τόσο στον Μεγάλο Εσπερινό όσο στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προΐσταται ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ.κ. Χρυσόστομος. Κατά τις Ιερές αυτές ακολουθίες εκκλησιάζονται μαζί με τον Πανιερώτατο τα οργανωμένα σύνολα και οι εκτοπισμένοι κάτοικοι του κατεχόμενου χωριού Τριμίθι Κερύνειας.
 • Τελούνται οι εορτές υπέρ των ζώντων ενοριτών του αγίου Χαραλάμπους Τριμιθίου Κερύνειας, οι οποίοι βρίσκονται διεσκορπισμένοι σε όλη την Κύπρο, τα ιερά μνημόσυνα όλων όσων κοιμήθηκαν πριν από την τουρκική εισβολή του 1974, όσων φονεύθησαν κατά την διάρκεια αυτής, και όσων εκτοπισμένων κοιμήθηκαν μακριά από την γη τους με την ελπίδα της Ανάστασης και της επιστροφής.
 • Στο τέλος του Αρχιερατικού Εσπερινού και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος μαζί με τους ευσεβείς πιστούς του Τριμιθίου λιτανεύουν την Ιερά εικόνα της αγίας ενδόξου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους και αναπέμπουν δέηση για την επιστροφή των εκτοπισμένων και προσφύγων στις πατρογονικές μας εστίες, για την ανεύρεση των αγνοουμένων αδελφών μας, για την ασφαλή, ελεύθερη, ειρηνική και γαληνιαία διαβίωση των κατοίκων της νήσου μας και της γύρω περιοχής.

Στοιχεία επικοινωνίας για την Ιερά Πανήγυρη: Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Παναγιώτης Χριστοδούλου, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυρηνείας. Τηλέφωνα: Γραφείο: 22 444242, Κινητό: 99 290568.

Δέηση – Παράκληση – Τρισάγιο

Διασκευή από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κυρηνείας κ.κ. Χρυσόστομο για λατρευτική χρήση από τους ευλαβείς Χριστιανούς της  Ενορίας Αγίου Χαραλάμπους Τριμιθίου, Κυρηνείας.

 • Δέηση προς τον Άγιο Ιερομάρτυρα Χαράλαμπο.
 • Παράκληση
 • Τρισάγιο

 

Διοικητική Συγκρότηση Τριμιθίου Κυρηνείας

Κοινοτικό Συμβούλιο: Πρόεδρος. κος. Χριστάκης Σταυρίδης (κιν. 99 492200 ). Μέλη: κα. Έλλη Ανδρέου, κας Δέσπω Γιωργάκη, κος Νίκος Μπαρρής, κος Νικόλας Σταυρίδης.

Ενοριακή Επιτροπή: Αντιπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος κ. Χαράλαμπος Γιάγκου  (κιν. 99 ). Μέλη. Οι έντιμοι  κύριοι Γρηγόριος Ιωαννίδης, Χρυστάλλα Παπαδοπούλου, Σωκράτης Ίρβιν.

 • Ο Πανιερώτατος δέχεται σε ακρόαση το Κοινοτικό Συμβούλιο και την Ενοριακή Επιτροπή κατά τακτά διαστήματα ή εκτάκτως όποτε ζητηθεί, στα προσωρινά Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Λευκωσία.
 • Η θητεία της παρούσα Ενοριακής Επιτροπής είναι τετραετής (2017-2021).

 

Στοιχεία Επικοινωνίας: 22 444242, metropolis@metropolisofkyrenia.org

Τα στοιχεία Επικοινωνίας κοινοποιήθηκαν με βάση τις πρόνοιες του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (GDPR: General Data Protection Regulation), όπως αυτός τέθηκε σε εφαρμογή στις 25 Μαΐου 2018.