Ενορία Τιμίου Προδρόμου Λαπήθου

Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου

Συντεταγμένες:

Φωτογραφικό Υλικό:

Εκκλησιαστικά θέματα

Ετήσια πανήγυρη στις .

  • Η εορτή του Τιμίου Προδρόμου αρχίζει από τον Εσπερινό () και ολοκληρώνεται με την Θεία Λειτουργία (). Τόσο στον Μεγάλο Εσπερινό όσο στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προΐσταται ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ.κ. Χρυσόστομος. Κατά τις Ιερές αυτές ακολουθίες εκκλησιάζονται μαζί με τον Πανιερώτατο τα οργανωμένα σύνολα και οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της Ενορίας Τιμίου Προδρόμου της Εξαρχίας Λαπήθου.
  • Τελούνται οι εορτές υπέρ των ζώντων ενοριτών του Τιμίου Προδρόμου Λαπήθου, οι οποίοι βρίσκονται διεσκορπισμένοι σε όλη την Κύπρο, τα ιερά μνημόσυνα όλων όσων κοιμήθηκαν πριν από την τουρκική εισβολή του 1974, όσων φονεύθησαν κατά την διάρκεια αυτής, και όσων εκτοπισμένων κοιμήθηκαν μακριά από την γη τους με την ελπίδα της Ανάστασης και της επιστροφής.
  • Στο τέλος του Αρχιερατικού Εσπερινού και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος μαζί με τους ευσεβείς πιστούς της Λαπήθου λιτανεύουν την Ιερά εικόνα του Τιμίου Προδρόμου και αναπέμπουν δέηση για την επιστροφή των εκτοπισμένων και προσφύγων στις πατρογονικές μας εστίες, για την ανεύρεση των αγνοουμένων αδελφών μας, για την ασφαλή, ελεύθερη, ειρηνική και γαληνιαία διαβίωση των κατοίκων της νήσου μας και της γύρω περιοχής.

Στοιχεία επικοινωνίας για την Ιερά Πανήγυρη: Πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης κ. Παναγιώτης Χριστοδούλου, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυρηνείας. Τηλέφωνα: Γραφείο: 22 444242, Κινητό: 99 290568.

Δέηση: Δέηση διασκευασμένη από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κυρηνείας κ.κ. Χρυσόστομο για λατρευτική χρήση από τους ευλαβείς Χριστιανούς της  Ενορίας Αποστόλου Λουκά Λαπήθου.

 

Διοικητική Συγκρότηση Τιμίου Προδρόμου Λαπήθου

Κοινοτικό Συμβούλιο: Πρόεδρος. κος.  (κιν. 99 ). Μέλη: κα.

Ενοριακή Επιτροπή: Αντιπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος κ.  (κιν. 99 ). Μέλη. Οι έντιμοι κυρίες και κύριοι

  • Ο Πανιερώτατος δέχεται σε ακρόαση το Κοινοτικό Συμβούλιο και την Ενοριακή Επιτροπή κατά τακτά διαστήματα ή εκτάκτως όποτε ζητηθεί, στα προσωρινά Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Λευκωσία.
  • Η θητεία της παρούσα Ενοριακής Επιτροπής είναι τετραετής (2017-2021).

Στοιχεία Επικοινωνίας: 22 444242, metropolis@metropolisofkyrenia.org

Τα στοιχεία Επικοινωνίας κοινοποιήθηκαν με βάση τις πρόνοιες του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (GDPR: General Data Protection Regulation), όπως αυτός τέθηκε σε εφαρμογή στις 25 Μαΐου 2018.